Lekkere Pinksteren

Vandaag was tweede Pinksterdag en ik heb mij prima vermaakt. Ik werd rond 6 of 7 uur wakker en heb op mijn gemak mezelf omgekleed en koffie gedronken. Ook zat ik met een goede vriendin te chatten tot een uur of 8 denk ik. Aangezien ik gister avond niet in slaap kon komen, omdat ik graag mijn vogeltjes beneden wilde hebben, deed ik mijn verhaal aan haar. Ze besloot om rond 10 uur bij mij te zijn om de kooi naar beneden te halen. Zo gezegd, zo gedaan en nu staan ze lekker beneden. We hebben gelijk bijgekletst onder het genot van koffie en thee.

Toen ze weg was heb ik de kooi verder klaar gemaakt, zodat de vogeltjes gelijk een schoon en fris paleisje hebben.

Om 13u15 sprong ik op mijn fiets, want ik had onderaan de brug afgesproken met een andere vriendin om een eind te fietsen. Met 1 tussenstop om wat te drinken hebben we zo’n twee uur gefietst. Voor ik naar huis fietsen ben ik even langs de supermarkt gefietst voor wat boodschappen.

Na nog even lekker op het balkon te hebben gezeten, ben ik weer op de fiets gestapt om te eten bij mijn vriend. Tijdens het koken hebben we kwarktaart voor morgen gemaakt. Op het menu voor vanavond stond broccoli met kippen dijtjes. We hadden het samen klaar gemaakt.

Na het eten hebben we nog even in de tuin gezeten en gerommeld. Rond 19u45 was ik weer thuis en heb net de katten bij de vogeltjes gelaten. Ik bleef er uiteraard wel bij! Alleen de jongste van 4 jaar vond ze erg interessant en die moest ik echt in de gaten houden. De andere twee hadden het na een paar minuten wel gezien. Maar… niemand hing in de kooi gelukkig. Alleen zette Spike ff een voorpoot op de kooi, maar hij kreeg gelijk op z’n kop van mij en heeft niet meer naar de vogels omgekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *